negativa

Tre enkla knep för att koppla av i sinnet (och bli mer positiv!)

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Tider som dessa är det vanligt att känna stress. Vi går på högvarv och blir trötta- vilket lätt kan leda till kaos i hjärnan att koppla av, men det finns knep att ta till.

Känner du igen dig? Här är några enkla knep som bidrar till en känslomässig balans och positiv sinnesstämning!

1. Repetera fridfulla ord för dig själv

Observera vilka tankar du har för stunden. Oftast kretsar de kring vad du ska göra under dagen, vad någon har sagt eller gjort, prestationer och måsten. Varje gång du känner att det blir kaos i huvudet, och du omger dig av negativitet på ett eller annat sätt, repetera fridfulla ord för dig själv. Ord som: stillhet, lugn, harmoni, ljus, kärlek, avslappning. Det låter kanske klyschigt, men orden hjälper dig att koppla av i sinnet, får dig att stressa ner och inger harmoni.

saframyl positive mood

2. Gå ut i naturen

Det kan vara så enkelt som att ta en runda i parken på lunchrasten, eller resa iväg från ditt vardagsliv till en lugn och harmonsk plats när du är ledig. Naturen är fridfull för både kropp och själ. Den påminner om att livet inte behöver vara så komplicerat.

3. Ersätt en negativ tanke med en positiv

Hur många gånger har du inte tänkt ”vad duktig hon är på det där… och vad dålig jag är” eller ”vilket vackert hår hon har… och så stripigt och fult mitt är”. Det är väldigt vanligt att man klankar ner på sig själv när man ser andras prestationer och välgång. Men studier visar att det bara gör dig ännu mer stressad och får dig att känna dig otillräcklig. Så vad ska du göra i dessa lägen? Helt enkelt öva på att jobba med tankarna. Nästa gång du läser, hör eller pratar med någon som på ett eller annat sätt nått en framgång – observera, glädjs med personen och låt tankarna stanna där! Sätt punkt istället för att börja klanka ner på dig själv – tankesättet kommer att göra dig mer positiv!

Saknar du din positiva sinnesstämning?

Känner du dig trött, nedstämd, orkeslös och orolig? SAFRAMYL POSITIVE MOOD är ett naturligt framtaget kosttillskott för att hantera perioder av nedstämdhet, och kan ha en betydelse för att bevara känslomässig balans och positiv sinnesstämning (samt minska trötthet och utmattning).

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top