IBS och Silicea Mag-Tarm

Tio procent av den vuxna befolkningen har IBS

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Ett stort problem med IBS är att man inte vet vad det beror på

Intensiv forskning pågår, inte minst i Sverige, för att hitta orsaken. Det man vet är att det finns ett ärftligt inslag som innebär att vissa personer får det lättare. Det börjar ofta med en maginfluensa eller annan infektion i magen. Ett stort bekymmer när man har IBS kan vara att man har mycket besvär av gaser i tarmarna. Ökad irritation i tjocktarmen men ofta också i hela mag-tarmkanalen i vissa fall även andra delar som matstrupen vilket gör att man blir illamående. IBS är vanligare bland kvinnor.

LÄS MER: Mag- och Tarmförbundet

Enligt Mag- och tarmförbundet så kan IBS yttra sig på följande sätt:

Det finns många symtom som är typiska för IBS menar de:
•Gaser och “uppkördhet” i magen.
•Buksmärta som ofta ökar efter måltid men lättar efter det att man tömt tarmen.
•Oregelbundna avföringsvanor.
•Förändrad konsistens på avföringen

LÄS MER: Silicea Mag-Tarm mot uppblåsthet och gaser

Hur kan IBS behandlas och lindras.

Prata med läkare och få en diagnos så du vet vad det är. Vårdguiden skriver att Tjocktarmsbesvär kan inte botas, men du kommer långt med egenvård. Hos ungefär hälften av dem som drabbas går besvären över av sig själva.
Det kan lindras mycket genom att man undviker viss mat, regelbundna mattider och stressar mindre. Man måste själv pröva sig fram till vad man mår bäst av. Regelbundna toalettbesök och motion brukar också göra att man mår bättre. Någon medicin finns inte som kan bota IBS, men det finns flera olika läkemedel och produkter som kan minska besvären. Tjocktarmsbesvär kan inte botas, men du kommer långt med egenvård. Hos ungefär hälften av dem som drabbas går besvären över av sig själva.

silicea mag-tarm IBS

Silicea Mag-Tarm Gel är en medicin teknisk produkt, behandlar akuta och kroniska mag-tarmproblem.

Gelen binder gaser och retande substanser i mag-tarmsystemet samt bildar en skyddande hinna på magens och tarmens slemhinnor vilket har positiv effekt på flera typer av akuta och kroniska mag-tarmproblem. Silicea Mag-Tarm Gel kan lindra vid enstaka symtom som t ex halsbränna men även vid IBS och kan användas både för tillfällig och långvarig behandling. Silicea Mag-Tarm Gel är skonsam och verkar lokalt i magen, vilket gör den lämplig även för behandling av barn

LÄS MER: Silicea Mag-Tarm Gel

Scroll to Top