Skrattips och knep för en roligare vardag

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Känns tillvaron lite tråkig och grå? Här är några skrattips och knep på vägen för en härligare vardag!

Hur påverkas livet när vi slutar att ha kul? När vardagen fylls upp med krav och stress och vi glömmer att prioritera de roliga sakerna i livet – som faktiskt ger oss drivkraft och motivation i vardagen?

I dag är tidsfaktorn en stor del

Vi fyller gärna upp varenda kvadratcentimeter med effektivitet så att ingen tid går till spillo. Vi ska vara duktiga på jobbet, ha fint i hemmet och gärna – mellan alla måsten – posta en eller annan bild på sociala medier som bekräftar hur bra livet är.

Mitt i allt det där glömmer vi lätt bort de enkla sakerna som gör livet roligt. Att vi tar oss tid för att skratta tillsammans. Oavsett om det är en paus i arbetsuppgifterna på jobbet, eller i bestyren på hemmaplan.

Bryter vi inte den där negativa spiralen ökar riskerna för att vi blir utmattade och rent av deprimerade. Därför är det viktigt att på ett tidigt stadium bryta en nedåtgående trend. Att aktivt hindra att faktorer som stress, oro och krav ska ta över vår tillvaro. I en artikel hos tidningen Hälsoliv berättar Karin Adelsköld att just humor och skratt har varit ett viktigt redskap i hennes tillfrisknande från utmattning. Det i kombination med sömn och motion.

skrattips

Skrattips

Youtube-klipp

På Youtube finns allt och lite till. Sök på din favoritkomiker och gå igenom en rad klipp, gamla som nya. Sök på klipp med roliga djur eller följ en kanal med en profil du tycker är underhållande.

Inför roliga timmen
…eller roliga halvtimmen. Låt nostalgin från skoltiden implementeras på jobbet eller i hemmet där en person åt gången får stå för underhållningen – exempelvis genom att dra roliga historier.

Kravfria stunder

Är du dålig på att prioritera fritid? Ett sätt kan då vara att boka in fritiden i kalendern precis som du bokar in möten och deadlines. Eller så bestämmer du dig bara: nu ska jag unna mig en trevlig stund. Kom ihåg att det sällan behöver vara så avancerat. Saker som gör vardagen roligare kan vara så enkla som:

– När du får utlopp för din kreativitet. Exempelvis måla, sjunga eller fota.
– Spela sällskapsspel
– Egentid på stan. Fönstershopping och ny inspiration.
– En danspaus till din favoritlåt hemma i vardagsrummet
– En lunchdejt
– En stund i soffan med en bok, tidning eller din favoritserie
– Filmkväll med en härlig komedi
– En promenad tillsammans med någon som ger dig energi
– En middag ute med vänner

LÄS MER: Oro och sömnproblem?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top