Så viktigt är ditt hår vid ett första intryck

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Hur stor betydelse har egentligen ett vackert hår? Du har en riktigt dålig hårdag – påverkar det dig? I så fall är du är inte ensam! Vi frågade 600 kvinnor och män hur viktigt håret är för självkänslan.

 

8 av 10 tyckte att håret hade en stor betydelse. Resultatet blev jämnt fördelat då både kvinnor och män tyckte lika i frågan. Hela 98% tyckte dessutom att håret var viktigt vid ett första intryck.

Läs mer: Sveriges största hårtest

Vad gör man när håret fått sämre kvalitet än normalt?

Visst, nätterna då du somnar med blött hår och vaknar med en sopkvast på huvudet – inte jättekul. Men det går oftast att rädda med en huvudbonad, eller bara sätta upp håret. Värre är det då håret fått sämre kvalitet än normalt, eller ännu värre – faller av. Bara det är en stress i sig; och det är inte konstigt att det påverkar självkänslan. Tappar du mer hår än vanligt? Se över dina levnadsvanor. Kosten är en bra början. Har ditt hår tappat lyster och är mer skört än normalt kan det bero på kiselbrist.

Läs mer: Topp 7 – maten som ger dig ett finare hår

kvinna med långt hår

Andra knep att ta till

Du har beslutat dig för att ta tag i det yttre. Ett friskt hårstrå växer drygt 0,3 millimeter/dygn. Resultat tar tid. Dags att jobba med det inre medan du väntar.

Vi har tidigare pratat om att ett positivt och självsäkert kroppsspråk påverkar hur andra ser på dig, men det påverkar såklart även hur du ser på dig själv. Dagar när du känner dig ful bör du helt enkelt sträcka på dig och trösta dig med att i princip alla tänker som du då de har en dålig hårdag. Möt världen med ett leende och du ser genast vackrare och säkrare ut. Klyschigt men sant, och självkänslan får sig en boost. Fake it til you make it – du blir genast lite lyckligare!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top