Så här gör myggorna för att hitta dig!

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Med vår och sommar kommer också myggen. Men hur gör myggorna för att hitta just dig?  Vissa människor är som myggmagneter och vad de än gör så verkar myggen sticka just dem. Andra sitter lugnt kvar och myggen verkar undvika dem som pesten. Hur kommer detta sig?

Myggen älskar varma, goda människor som de kan sticka! De reagerar på synintryck, lukt, värme och fukt.

Så här hittar myggen dig!

myggstick

1. MYGGAN KAN SE DIG FRÅN LÅNGT HÅLL

Myggans huvud består huvudsakligen av två närliggande ögon som kan infånga både rörelser och ljus från långa avstånd. Hon har också ett fenomenalt luktsinne och kan från så långt som 120 meters. Den reagerar också på infrarött ljus, värme och fukt.

2. Myggan luktar sig till dig

Myggan har även ett fantastiskt luktsinne och kan lukta sig till dig på så långt som 25-30 meter. Den reagerar på koldioxiden du andas ut och mjölksyran som kommer från din svett och samlas på huden. Våra kroppar utsöndrar ytterligare ungefär 300 luktande ämnen, mängden av dessa ämnen varierar från person till person och det är det som gör att myggen gillar vissa människor bättre än andra. .

kliande bett behandla med Bite away

3. Myggen älskar värmen från din hud

När myggen har kommit ytterligare lite närmare så börjar din kroppsvärme och fukt dra henne mot dig och hon letar upp ett passande ställe på huden och landar och sticker dig…och sedan vet vi ju vad som händer…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top