Så håller du dig varm på årets skidsemester

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Vinter är på ingång och tankarna inför årets fjällsemester är troligen i full gång. Det finns inte mycket som slår att slänga sig ut från ett snötäckt berg med skidorna eller brädan klistrad under fötterna. En weekend fylld av äventyr, god mat, afterski och Irish coffee. Förutom allt detta så vet du tyvärr också att skidsemestern vanligtvist innebär kalla näsor, stelfrusna tår och träningsvärk som aldrig förr. Att packa till en skidsemester är inte det enklaste, men oroa dig inte, vi har samlat tipsen som vägleder dig till den perfekta packningen så du slipper frysa och kan njuta av semestern till fullo.

Skidåkare 2

Isbitar till fötter

Vi känner alla igen känslan som oftast kommer efter bara några åk, fötterna är redan stelfrusna och det känns som att pjäxorna är fulla av nålar. Den tjocka skidstrumpan är både blöt och kall och irritationen över de hundratals kronor som du spenderat på dessa ”supersockar” tar över semesterkänslan. Investera istället dina pengar i batteridrivna värmesulor. Idag finns ett flertal olika smarta sulor som värmer upp dina pjäxor till en behaglig temperatur. Självklart kan du justera värmen via en app i mobilen så du kan anpassa värmen till vädret. Visst är de lite dyrare än en skidstrumpa men en klart välplacerad investering, så om du vet med dig att du är en av dem som ständigt gnäller på kalla fötter i backen är detta något för dig. Finns att köpa på exempelvis El-Giganten.

Stelfrusna ansikten

Att kinderna blir knallröda, läpparna torra och att leendet fastnar i ett onaturligt läge är inte ovanligt under skidsemestern. Det klassiska skidmaskerna fungerar ett tag men de blir snabbt blöta och allt annat än värmegivande. Det viktigaste för att hålla värmen är att inte tillföra fukt till huden, därför bör du heller inte smörja in dig med krämer och liknande som innehåller vatten. Testa istället att smörja in näsan, kinderna och läpparna med Bi-Pro. Denna Bi-salva är helt vattenfri och fungerar därför utmärkt som väderkräm för hela familjen. Näsan är oftast den som först känner av kylan så ta ett extra tjockt lager och glöm inte läpparna som gärna blir torra när det utsätts för extrem kyla. Bi-Pro är en produkt utvunnen från naturen själv och innehåller därför bara naturliga ämnen som grankåda och Bi-vax, vilket mjukgör och lindrar allt från nariga läppar till tuffa skavsår. Bi-PRO hittar du i dem vanligaste hälsofackbutikerna som Life och Hälsokraft samt ditt närmsta apotek.

Skidåkare skidor

Klassiska ”lager på lager” metoden

Sedan lång tid tillbaka har du säkert hört från dina föräldrar, mor och far-föräldrar, ja helt enkelt alla, att du ska klä dig i “lager”. Den teorin gäller även idag! Att klä sig i ett flertal tunna lager på varandra gör att värme skapas och bevaras mellan tygen vilket bidrar till att du håller dig varm en längre tid. Detta gäller även för händerna, det är inte helt fel att ha en innerhandske som fyller ut dina skidhandskar så du slipper bli kall redan efter några åk. Så glöm inte att packa ner underställ, undertröja, fleecetröja och en varm jacka så du kan njuta av semestern till fullo.

Nu är du redo för årets skidsemester så packa ner dina nya värmesulor, din Bi-PRO salva samt ditt underställ och gör dig redo för en aktiv vecka full av skidåkning, god mat, äventyr och afterski i mängder! Som ett litet extra tips nu när du är varm och redo för en heldag i backen kan vi även rekommendera Glyc Active som mjukar upp lederna och minskar den hemska träningsvärken så du slipper vakna stel som en pinne redan efter första dagen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top