promenad sko ledhälsa

Så förbereder du dig för att springa milen

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Ska du spring din allra första mil? Eller vill du vässa dig och bli bättre inför ett lopp i sommar? GLYC guidar dig från start till mål!

Förberedelserna är minst lika viktiga som själva genomförandet. Här är tipsen för en lyckad 10 kilometers runda:

Rätt kläder och skor

Du blir varm när du springer – särskilt på sommaren. Se till att ha kläder som andas med skön komfort. För tighta träningslinnen åker lätt upp och distraherar. Träningstights i dålig kvalitet tappar fort passform och glider ner. Välj mjuka funktionsmaterial på träningslinnen och t-shirts som håller sig på plats. Investera i bekväma kompressionstights som ger extra stöd och komfort.

Rätt sko minskar risken för belastningsskador. Det viktiga med löparskor är att hitta den modell som passar just dig! Våga be om hjälp i butik. En special-anpassad gjuten sula kan också vara en bra investering som kan underlätta till en balanserad kroppshållning. Tips! Spring aldrig ett lopp i nya skor. Det är inte kul med skoskav.

lopa springa

Variera löpningen

Växla mellan joggning, långdistans, backträning och intervaller. Joggningen hjälper konditionen, intervallerna ger snabba resultat. Det ökar din motivation, gör träningen roligare och höjer ditt självförtroende. Backträningen ger dig starkare lårmuskler så att du orkar den sista jobbiga biten av loppet. Variera gärna backarna med trappor!

Skaffa en träningskompis

Att springa ihop med någon med samma mål är ett roligt sätt att variera löpningen på – samtidigt som det håller motivationen uppe för att du ska ge det lilla extra. Att springa med andra distraherar från att känna efter för mycket när du är trött. Likaså ger det en vana inför ett lopp, där du faktiskt kommer att springa med andra. Dagarna du springer själv – ladda upp spellistan med motiverande, härlig musik!

Vila dagarna innan loppet

En stor träningsprestation dagarna innan loppet är ingen hit – det är inte kul att stå på startlinjen med ömma muskler och träningsvärk. En till två dagar innan loppet kan du fokusera på att jogga för att hålla igång utan att ta ut dig. Se till att sova ordentligt så att du återhämtar dig mellan varven.

mat, naglar

Ät rätt – orka mer!

Strax innan loppet är det bra att äta mindre protein och fett, och en större mängd kolhydrater. Exempelvis en skål med havregrynsgröt med banan eller bär. Att äta två timmar innan loppet är att föredra, så att magen hinner smälta maten. För dig som motionerar regelbundet och tränar hårdare i perioder är det av stor betydelse att du får i dig alla näringsämnen du behöver för att du ska orka.

GLYC Active är framtagen för dig som tränar regelbundet och behöver upprätta ett aktivt liv med flexibla leder. GLYC Active innehåller L-arginin, en aminosyra som höjer energin, bidrar till muskeluppbyggnad, stödjer fettförbränningen och bidrar till återhämtningen efter träning. GLYC Active innehåller också Boswellia Serrata och Gurkmeja som upprätthåller och stödjer ledernas flexibilitet. MSM, som är en beståndsdel i kollagen och Vitamin K2 som bidrar till att bibehålla en normal benstomme. Förstärkt med C-vitamin, vitamin D2, Mangan och svartpeppar. Ett naturligt, veganskt tillskott för ett aktivt liv med rörelse och energi!

LÄS MER:åtta hälsofördelar att promenera

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top