Recept: Zahras Saffransmoothie (för ökat välmående och glatt humör!)

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Att saffran kan höja din sinnesstämning kan vi inte tala nog om. Vi tog ett snack med hälsocoachen Zahra på Life som vill rekommendera saffran till den vardagliga kosten!

Zahra är kostekonom, hälsocoach och arbetar som rådgivare på Life. Just nu skriver hon en receptbok med välsmakande recept för hälsa och välmående. Zahra är uppväxt med att använda saffran i matlagningen så gott som varje dag, och i sitt arbete som rådgivare träffar hon ofta kunder som undrar hur hon kan hålla sig så pigg och glad – alltid med ett leende på läpparna.

”För mig är det inte konstigt; jag använder saffran i matlagningen så gott som varje dag! Saffran kallas rött guld i mellanöstern, inte enbart på grund av priset utan framförallt med anledning av saffranets fantastiska egenskaper för humör och välmående!
Som hälsocoach och rådgivare på Life rekommenderar jag ofta mina kunder Saframyl för att hjälpa dem att må bättre och njuta av vardagen! Saffran har ett ursprung i persisk medicin och det är mycket vanligt att det används i matlagningen dagligen.”

När Zahra inte jobbar som rådgivare i butik använder hon sin utbildning som hälsocoach för att sprida budskap om hälsa. Du hittar hennes Facebook-sida här!

Vill du hålla dig glad och välmående i jul? Prova Zahras goda saffran-smoothie. Receptet räcker till två personer och serveras allra bäst när den är riktigt kall.

Zahras Saffran-smoothie

Du behöver:
2 dl vaniljyoghurt
1 st banan
2 msk färskpressad apelsinjuice
1 påse saffran

Gör så här:

Mixa den skalade bananen tillsammans med övriga ingredienser (använd stavmixer, matberedare eller dyl).
Toppa din smoothie med krossade pistagenötter. NJUT!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top