Recept: Glädjespridande renar med smak av saffran

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Trött på att vara trött och hängig? Baka med saffran! Saffran kan nämnigen bidra till en positiv sinnesstämning, känslomässig balans och minska trötther och utmattning…

…det här receptet är dessutom roligt att göra tillsammans med barnen, eller när du bara känner för att vara lite extra kreativ. Receptet räcker till tolv glada renar!

Du behöver:
1 paket saffran
1 msk + 2 dl socker
5 dl vetemjöl
200 g smör
1 msk sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten

Dekorera med:
Mörk choklad till horn
Röda non-stop

saffran

Så här gör du:
Börja med att stöta saffranet med 1 msk socker i en mortel. Blanda resten av sockret med mjölet. Tillsätt smör. Häll i saffran, sirap och bikarbonat utrört med vatten. Blanda samman allt till en deg. Forma degen till rullar, ca 4 cm i diameter och linda in dem i plastfolie. Låt dem sedan vila i kylen i en timme. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i ca 50 skivor, ungefär 1/2 cm tjocka. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 10 minuter.

När kakorna har svalnat: Smält mörk choklad och spritsa horn och ögon på kakorna med hjälp av en sprits med tunt munstycke eller med en blomsterpinne. En lite större klick smält choklad fungerar som lim under den röda-non-stop-mulen.

Få din dagliga dos av saffran

Hur gott det än må vara med söta bakverk, så är det kanske inte hållbart i det långa loppet för att få i sig sin dagliga dos av saffran. Då kan du istället ha nytta av ett kosttillskott. SAFRAMYL POSITIVE MOOD är ett kosttillskott för känslomässig balans och positiv sinnesstämning. Innehållet är helt naturligt med det patenterade saffranextraktet SATIEREAL®, Vitamin B1, B2, B3, B6, B12, D3 samt magnesium. Samtliga substanser påverkar olika funktioner som kan ha betydelse för stämningsläget, samt bidrar till att minska trötthet och utmattning.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top