Sverige ligger ganska högt upp på lyckobarometern, men det är ett annat nordiskt land som är det lyckligaste år 2016.

Sedan 2012 har FN-nätverket Sustainable Development Solutions Network, (SDSN) årligen kommit ut med rapporten World Happiness Report, som mäter och presenterar lyckan hos 156 stycken länder. I fjol var det Schweiz som kammade hem förstaplatsen, men nu har landet fått nöja sig med en andraplacering.

Läs även: Så undviker du julstressen (och behåller glädjen i jul!)

Årets vinnare i lycka är nämligen vårt grannland Danmark. Tätt följt av Schweiz, Island, Norge och Finland. Många nordiska länder i topp 10, med Sverige på tionde plats.

Bildkälla: SDSN

För att jämföra lyckan i de olika länderna undersöktes bland annat BNP per capita, antal hälsosamma år, hög livslängdsförväntan, tillit, upplevd frihet att göra egna livsval samt hur generöst ett land är med att donera pengar.

Så, vad gör danskarna rätt? Och hur kan lyckomätningarna skilja sig så mycket åt i Sverige? Klimatet är detsamma och de får inte i sig mer D-vitamin… Vem vet, danskarna kanske är väldigt bra på att krydda tillvaron med saffran? För du vet väl att saffran bidrar till en känslomässig balans och positiv sinnesstämning? 🙂 Här kan du läsa om Saframyl Positive Mood!

Läs även:
7 fantastiska hälsofördelar med att äta saffran
Recept: Glädjespridande renar med smak av saffran