tjej malar naglarna

Fem tips på hur du stärker dina sköra naglar

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Hur ska man göra om naglarna lätt blir sköra, skivar sig eller spricker? Vissa gånger beror det på vitamin- och mineralbrist, men andra gånger handlar det bara om att du behöver smörja in naglarna och händerna lite oftare. I det här inlägget har vi samlat våra fem bästa tips på hur du får de där jämna, tjocka naglarna du alltid drömt om.

1. Smörj in naglarna och händerna regelbundet

Det här tipset står som nummer ett av en anledning. Att hålla huden och naglarna mjuka och återfuktade är det självklara första steget i en lyckad nagelvårdsrutin. Applicera ett lager mjukgörande kräm på hud, nagelband och naglar varje gång du tvättat händerna för att motverka den uttorkande effekten som tvålen och vattnet har. Dutta gärna lite olivolja på nagelns yta för extra skydd.

kvinna som tar på handkram

2. Byt till nagellacksborttagning utan aceton

Har du en acetonflaska stående i badrumsskåpet? I så fall är det hög tid att byta ut den. Aceton är smidigt att använda, men tyvärr torkar det ut naglarna och huden runtomkring. Resultatet kan bli sprickor i nagelbanden och sköra naglar. Välj hellre en acetonfri nagellacksborttagning som är ett mycket skonsammare alternativ.

3. Låt naglarna vila från nagellack emellanåt

Nagellack skapar till viss del en skyddande yta på nageln och framförallt är det ju supersnyggt. Trots det behöver dina naglar få vara i sin alldeles naturliga form – fria från lack – till och från. Vår rekommendation är att du låter naglarna vila från lack åtminstone ett par dagar i veckan.  

filar naglarna med nagelfil

4. Se över om du har brist på något ämne

I kroppen finns en hel del vitaminer och mineraler som påverkar kvalitén på dina naglar och därför kan du också märka av om du skulle ha brist på något ämne. Sprickor, att naglarna delar sig eller blir ovanligt tunna kan vara tecken på det. Om du misstänker att dina sköra naglar beror på brister ska du i första hand se till att du äter en fullgod, varierad kost. Selen och biotin är till exempel två ämnen som spelar roll för att bibehålla en normal kvalité på naglarna.

5. Skydda dina händer från kemikalier

Kommer du ofta i kontakt med diskmedel, tvättmedel och desinfektionsmedel? Då är det dags att införskaffa ett par handskar för att skydda dina naglar från de olika kemikalierna. Precis som aceton, torkar kemikalier ut och kan i längden orsaka att naglarna blir tunna och spricker.

kvinna som diskar med plasthandskar

Funderar du på att testa kosttillskott mot dina sköra naglar? Prova våra Original Silicea Beauty Shots som du kan läsa mer om här.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top