Fem hälsofördelar med att äta mer veganskt

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Förutom att rädda djur och vara snäll mot miljön så finns det en rad hälsofördelar med att äta veganskt. Oavsett om du är vegan, vill införa en dag i veckan eller allmänt vill inspireras till mer vegansk konst – här är hälsofördelarna som kan vara roliga att känna till!

1. Jämnare blodsockernivå

En studie publicerad i tidningen PLOS one visar att personer som uppmuntras till en vegansk kost uppvisar bättre blodsockerkontroll. Så varför inte prova av bara den anledningen?

2. Lättare att hålla vikten

Mättat fett finns främst i animaliska livsmedel, men också i vissa vegetabiliska oljor som kokosolja och palmolja. Livsmedelsverket menar att det kan vara skadligt för hälsan om för stor del av fettet vi äter kommer från mättat fett. Vilket är lättare att hålla sig ifrån om du äter mer veganskt.

frisk hy

3. Finare hy

Ett intag av färgglad supermat som morötter, grapefrukt, persilja, spenat, ruccola, blåbär, avokado och gurkmeja är en riktig hälsoboost även för huden. Hur kroppen mår på insidan speglar av sig på utsidan.

4. Ökad energi

Kroppen gör åt mycket energi för att bryta ner kött. Och många upplever att de känner de sig piggare genom att äta en variationsrik och näringsriktig vegansk kost.

glad kvinna

5. Det är gott

Förutom ovan nämnda hälsofördelar så är en färgglad, näringsrik kost gott. Och det finns oändligt många spännande recept att ge sig på! Just nu poppar det upp en rad alternativ i matvaruhandeln till dig som vill välja bort kött- och mejeriprodukter. Veganskt val är mer aktuellt än någonsin!

100% veganska produkter

Visste du att ”100% veganskt Godkänd av Djurens Rätt” är Sveriges första egna veganska märkning? Enkelt och tydligt för dig som inte vill äta livsmedel med animaliska ingredienser. GLYC ACTIVE är 100% vegansk och godkänd av Djurens rätt. Här kan du läsa mer om märkningen (givetvis står Octeans produkter med på listan!)

LÄS MER: Djurensrätt.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top