kvinna lugn ingen stress

Få tillbaka balansen i livet – må bra!

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

En Balans i tillvaron är viktigt för att känna glädje, energi och lust. Men vad är balans för dig?

Livet har sina toppar och dalar. Oavsett om du har mycket positivt som händer omkring dig eller om du har en ansträngd stressig period just nu så är det viktigt att hitta balansen för att känna harmoni i tillvaron – helt enkelt hitta några knep för att kunna njuta mer av stunden. För att känna glädje i tillvaron kanske det handlar om en balansgång mellan att inte ha för mycket eller för lite av det du önskar i livet.

ma bra

Vad är balans för dig?

Lagom mycket på jobbet, balansen mellan arbete och fritid eller att träna regelbundet och hinna umgås med nära och kära? Du vet bäst vad du mår bra av för att få balans i tillvaron. För att få det tydligt framför sig brukar ett knep vara att måla tårtbitar och fylla i med vad du behöver för att må bra i vardagen.

Det är när någonting tar för mycket tid som något annat blir lidande. I mångas fall handlar det om jobbet. Kanske grämer du dig över att du aldrig hinner träna, eller att du vill umgås mer med familjen. Boka in tid för det i kalendern på samma sätt som du bokar in ett jobbmöte.

Vad är viktigt för att du ska må bra?

Du kanske älskar ditt jobb och vill att det ska ta mycket tid – då mår du bra av det. Du kanske vill prioritera mer egentid. Få energi av en stund i naturen, kura upp i soffan med en bok och en kopp te eller bara se en bra film. Eller ta dig den där stunden på morgonen för en extra lång frukost med en kopp kaffe. Små glädjeämnen i vardagen som bidrar till den där balansen. Behöver du mer inspiration?

Känslomässig balans

Att sätta gränser är också en viktig faktor för att må bra. Något som är lättare sagt än gjort i många fall. Men att vara medveten och öva på det för dig i rätt riktning. Det kan handla om att skilja på vad som är viktigt och vad som är bråttom. ”Måste jag verkligen ta den här tvätten just nu?” eller ”ska jag tacka ja till det här uppdraget?”. Att släppa på kraven ibland, alla borde och måsten och snarare prioritera och fundera på det du vill. Dina vägar för att hitta din egen balans i livet!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top