extensions

Extensions? 7 tips för att inte slita på håret

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Extensions kräver vård och omtanke. Här kommer några tips för hur du tar hand om håret både på utsidan och från insidan!

1. BORSTA!
En viktig grundregel för att löshåret inte ska trassla ihop sig. Borsta varje dag och använd olika borstar för olika behov. Hårexperterna rekommenderar en svinborste som drar ut de naturliga oljorna i håret, en utredande borste och en speciellt anpassad för löshår.

2. Tvätta skonsamt
Håret är som skörast när det är blött. Både ditt eget hår och löshåret. Tvätta skonsamt och inte för ofta! Borsta heller aldrig håret när det är blött.

3. Balsamera rätt
Applicera balsamet i topparna, aldrig i hårbottnen! Det täpper igen dina egna hårrötter och sliter på dina extensions fästen. Ett alternativ är att skippa balsamet och i stället köra ett leave in-balsam för bättre kontroll!

4. Sänk värmen på värmeverktygen
Det är allmänt känt att värmestyling sliter på håret, även på löshår. Använd värmeskydd och sänk värmen för att minska slitaget. Var superförsiktig när du plattar/lockar så att du inte kommer åt fästena.

5. Använd bra hårprodukter
Produkter utan alkohol, sulfater och silikoner. Silicea har en superenkel guide för hur du lär dig vilka ämnen du ska undvika: Läs innehållsdeklarationen som ett proffs!

6. Sov med en fläta!
Borsta alltid igenom håret innan du går och lägger dig och sov med en låg och lös fläta. Sätt även upp en hög hästsvans när du tränar för att undvika slitage.

7. Vårda inifrån
Ta hand om håret som växer ut! Ett välmående, naturligt hår behöver rätt näring inifrån för att växa sig starkt och bättre kunna klara av slitage. Stärk håret inifrån med Original Silicea

Glöm inte! Följ alltid rekommendationerna för hur ofta du ska flytta upp dina fästen, och doppa aldrig håret i havet/poolen om du är på semester. Fråga din frisör om tips och råd om det är något du är osäker på!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top