sjuk-semester

Därför blir du sjuk på semestern

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Att bli sjuk på semestern är en riktig humörsänkare. Här är tipsen för en piggare ledighet!

Du har haft en intensiv period på jobbet, kanske extra intensiv innan semestern, och äntligen står mejlen på autosvar. Det är dags för ledighet! Men så kommer plötsligt den där stickande känslan i halsen, följt av en dunderförkylning. Känner du igen dig? Att blir förkyld, trött och hängig på semestern är tyvärr inget ovanligt. Men varför tenderar vi egentligen att bli sjuka på semestern?

Forskare har länge grunnat på varför så många blir förkylda på semestern. Är det ett verkligt fenomen eller det kan vara inbillning just för att vi oroar oss över att bli sjuka när vi är lediga?

Svaret ligger oftast i resultatet av långvarig stress. Negativ stress bidrar inte bara till oro och känslomässig obalans, det bidrar också till att vi blir mer infektionskänsliga. Likväl kan man ha gått med en infektion i kroppen som bryter ut just när när man slappnar av. En förkylning på semestern kan ses som ett kvitto att ledigheten var nödvändig, även om det inte är speciellt kul.

naturligt pigg

Håll dig pigg och glad i sommar:

  • Stressa ner innan semestern är lättare sagt än gjort. Men med lite effektiva knep går det även för den som har mycket på to do-listan.
  • Sov ordentligt. Kroppen behöver sin återhämtning.
  • Träna ute! Motion ökar blodcirkulationen och är positivt för både ditt välbefinnande och immunförsvar.
  • Tvätta händerna efter att du tagit i ytor som många varit i kontakt med, exempelvis trappräcken. Använd pappershanddukar, inte textil.
  • Njut av sommarens goda, men prioritera en näringsrik kost så att du får i dig allt du behöver från kostcirkeln.
  • Fläng lagom på semestern. För mycket inbokat kan vara stressande i sig. Semestern är just en tid för avkoppling!
  • Mer lust och energi – ät saffran! Känn den ljuvliga doften av en saffransgryta, eller avsluta kvällen med en rykande kopp saffranste och du blir lugnare i sinnet.

Eller prova kosttillskottet SAFRAMYL POSITIVE MOOD med det patenterade saffranextraktet SATIEREAL® – som erbjuder ett naturligt skydd för att hantera perioder av trötthet, utmattning, insomningsproblem och nedstämdhet.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top