lussekatt saffran

Därför blir du glad av att äta en lussekatt om dagen

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Varför heter det egentligen lussekatt? Och varför kan saffran göra dig lycklig? Vi har svaren!

En gammal sägen från 1 600-talet säger att lussekatten fått sitt namn efter djävulen (som visade sig i skepnad av en katt) och att Lusse kommer från Lucifer, namnet som oftast förknippas med djävulen.

Lussekatterna sägs ha delats ut av högre makter för att skydda snälla barn. Anledningen till varför de färgades gula med saffran var för att hålla den ljusskygge djävulen borta.

safftan

Men det finns säkert fler anledningar till varför de snälla barnen fick lussekatter med saffran i. Saffran har inte bara en härlig färg och en god smak. Saffran kan nämligen också skapa en känslomässig balans och positiv sinnesstämning. Du blir helt enkelt lite gladare av att äta en lussekatt! Så varför inte frossa lite extra i dag, när det ändå är Lucia?

Det kan dock bli lite tröttsamt att äta lussekatter dagligen, året runt, för att behålla en positiv sinnestämning. Då finns det enklare sätt att få i sig sin dagliga dos av saffran! Saframyl Positive Mood är ett beprövat egenvårdsmedel, klassificerat som kosttillskott, och innehåller enbart naturliga ämnen – det patenterade Saffranextraktet (SATIEREAL®), vitaminerna B1, B2, B3, B6, B12, D3 samt magnesium. Samtliga ämnen kan ha en betydelse för att bevara känslomässig balans och positiv sinnesstämning samt minska trötthet och utmattning.

Psst… Visste du att en tablett Saframyl innehåller lika mycket saffran som hela 32 stycken lussekatter?!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top