lussekatt

Varför heter det egentligen lussekatt? Och varför kan saffran göra dig lycklig? Vi har svaren!

En gammal sägen från 1 600-talet säger att lussekatten fått sitt namn efter djävulen (som visade sig i skepnad av en katt) och att Lusse kommer från Lucifer, namnet som oftast förknippas med djävulen.

Lussekatterna sägs ha delats ut av högre makter för att skydda snälla barn. Anledningen till varför de färgades gula med saffran var för att hålla den ljusskygge djävulen borta.

saffran

Men det finns säkert fler anledningar till varför de snälla barnen fick lussekatter med saffran i. Saffran har inte bara en härlig färg och en god smak. Saffran kan nämligen också skapa en känslomässig balans och positiv sinnesstämning. Du blir helt enkelt lite gladare av att äta en lussekatt! Så varför inte frossa lite extra i dag, när det ändå är Lucia?

Läs mer: 7 fantastiska hälsofördelar med saffran

Det kan dock bli lite tröttsamt att äta lussekatter dagligen, året runt, för att behålla en positiv sinnestämning. Då finns det enklare sätt att få i sig sin dagliga dos av saffran! Saframyl Positive Mood är ett beprövat egenvårdsmedel, klassificerat som kosttillskott, och innehåller enbart naturliga ämnen – det patenterade Saffranextraktet (SATIEREAL®), vitaminerna B1, B2, B3, B6, B12, D3 samt magnesium. Samtliga ämnen kan ha en betydelse för att bevara känslomässig balans och positiv sinnesstämning samt minska trötthet och utmattning.

Psst… Visste du att en tablett Saframyl innehåller lika mycket saffran som hela 32 stycken lussekatter?!