jul sötsaker

5 och ett halvt tips för en gladare och lyckligare jul

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Det viktiga med att julen skall bli en glad och stressfri är att att försöka anpassa sitt julfirande så som man själv bäst trivs med. Detta genom att faktiskt säga nej till vissa saker och ha ett  gott samarbete med dina närstående. Vårt konsumtionssamhälle är stressande och att vi köper ”onödiga” saker i sista stund gör oss inte heller mindre stressade eller mer lyckliga.

Här är några tips du kan fundera på:

Försök att lägga kraft på relationer istället, ge julklappen att du bjuder på middag. Eller varför inte ge bort en långpromenad som avslutas med en god lunch som du bjuder på.

Försök att mentalt förbereda dig i tid om hur du skall ta itu med vissa saker och måsten. Ifrågasätt om det verkligen är ett ”måste” eller om du kanske kan ta bort det i år.

Fundera om du har rätt ambitionsnivå, vad som verkligen är viktigt med julen och helgerna. Vad betyder den perfekta julen och varför är det så viktigt att julskinkan blir perfekt, eller vad händer om du inte gör julchokladen i år.

En bio upplevelse, eller en halvdag då barnet får bestämma vad ni skall göra.  Åka till favoritlekplatsen, ”åka hiss” på något hotell eller varför inte  ge dem  tex 3 h valfri tid med dig, det finns massor av saker som barnen uppskattar och som både du och barnet får positiv energi från

Många av oss har en förmåga att  göra allt själv. ”Bättre att jag gör det så blir det gjort”. Släpp det och dela med dig av det som skall göras. Ofta uppskattas detta också då fler blir delaktiga och därmed också känner att de får förtroende och gemenskap.

Vi blir inte lyckligare av att shoppa saker. Det viktigaste är att ha en känslomässig kontakt med sina nära och kära. Skänk bort tid, engagemang och upplevelser så gör det både dig  och den du delar det med lyckligare och får härliga minnen av.

1 reaktion på ”5 och ett halvt tips för en gladare och lyckligare jul”

  1. Oj!! Detta var Absolut det Bästa jag Läst,,,Jag står upp för era Värderingar, och vad ni skriver på denna Webbsida! Till Alla Som besöker sin Läkare el. Vårdcentral, Ska absolut ha era förslag på ett Bättre mående, utan Antideppresiva , Er artikel om obalans, helt fantastiskt, Jag ska verkligen inhandla mig Saframyl och hoppas på ett positivare mående, Jag har haft mycket sorg och förändring i mitt Liv Hoppas att detta ska bli bra för mig! Min kropp är utmattad efter en lång process av nära anhörig avliden , (antideppresiva är deffinitivt int det jag behöver). Tacksam att jag fann denna sida! Kommer med stort nöje följa och Läsa!! Stort tack Mvh ann

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top