10 nyårslöften du borde ge ditt hår

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på whatsapp

Drömmer du om det där långa, tjocka änglahåret som aldrig riktigt vill infinna sig? Vi listar tio nyårslöften du borde ge dig själv – för ett gott nytt hår!

Mer tips för håret:
Bästa tipsen för att slippa elektriskt hår
Därför ska du ha champagne i håret

Nyårslöfte 1: “Jag ska inte borsta håret när det är blött”
När håret är blött är det som extra känsligt för slitage. Borsta igenom håret innan du duschar istället, eller när det har självtorkat. Skulle du ändå behöva borsta håret när det är blött, använd en bredtandad kam!

Nyårslöfte 2: “Jag ska ta hand om håret extra mycket på vintern”
Visste du att 9 av 10 märker att hår, hud och naglar behöver extra vård och omtanke på vintern? Resultatet hittar du i Sveriges största hårtest. Skönhet börjar inifrån – boosta med Silicea! Komplettera gärna med en näringsrik hårolja när du vårdar håret utifrån.

 

Nyårslöfte 3: “Jag lovar att ta det lugnt med värmestylingen”
Låt håret vila då och då! Föning, plattänger och locktänger sliter på håret. Flitigt användande av värmeverktyg gör det svårt för håret att hålla sig friskt och starkt.

Nyårslöfte 4: “Jag lovar att använda värmeskydd”
…För löftet ovan kommer ju inte att hålla, eller hur? 😉 Det är svårt att låta bli värmeverktygen, och självklart vill man känna sig extra fin ibland! Se då till att inte glömma värmeskyddet. En väl värd investering för att håret ska klara sig bättre mot slitage.

Nyårslöfte 5: “Jag lovar att skydda håret i solen”
Visste du att det finns solskyddsfaktor för håret? En väl värd investering för att skydda håret på semestern eller varma sommardagar när du vistas mycket utomhus. Vill du inte använda solskyddsfaktor så fungerar en solhatt eller en sjal minst lika bra!

Nyårslöfte 6: “Jag lovar att ta hand om mig själv”
Stress och en näringsfattig kost är stora bovar för håret. Var rädd om dig, och se till att äta allt du behöver från kostcirkeln. Då underlättar du för hårets tillväxt. Komplettera den varierade kosten med ett kosttillskott för hår, hud och naglar för extra boost och näring. Original Silicea är ett speciellt framtaget kosttillskott med mineraliskt kisel – för att ge dig ett tjockare, starkare hår med mer lyster. Ämnet kiseldioxid ser till att hårsäckarna får alla viktiga mineraler, vilka är nödvändiga för normal hårväxt och vitalitet.

Nyårslöfte 7: “Jag ska klippa håret regelbundet”
Det kan kännas motigt att klippa håret när du kämpat för att få lite längd, men det blir lätt en ond cirkel, med kluvna, spröda hårtoppar som resultat. Kluvna hårtoppar kryper uppåt för att sedan gå av igen och igen. Alltså kan det ge motsatt effekt att inte toppa det regelbundet. Se därför till att klippa 1 till 2 cm ovanför den kluvna toppen, var 10 till 12 vecka, innan de slitna hårtopparna hunnit kluva sig och krypa upp för mycket.

Silicea Vital Shampo

Nyårslöfte 8: “Jag lovar att ta hand om min hårbotten”
Du kanske redan ger håret extra vård och omtanke genom att klippa topparna och göra diverse hårinpackningar – men glöm inte att även din hårbotten behöver vård och omtanke. Investera i en hårmask specialiserad för din hårbotten, och gör inpackningen en gång i veckan. Unna dig gärna lite tid att massera din hårbotten också, samtidigt som du schamponerar. Det sätter i gång blodcirkulationen!

Nyårslöfte 9: “Jag ska vara sparsam med schampo och hårspray”
Håret mår inte bra av allt för mycket kemikalier. Hårspray och schampo tenderar också att torka ut håret. Var sparsam när du använder dina hårvårdsprodukter! Använd ett bra balsam och glöm inte inpackning då och då.

Nyårslöfte 10: “Jag lovar att inte somna med blött hår”
…mest för att du kommer att ångra dig dagen efter. Och en dålig hårdag får gärna undvikas till varje pris! Men skulle olyckan vara framme finns det som tur var alltid knep att ta till. Här är 5 frisyrer som räddar en dålig hårdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top