Ledvärk » Kosttillskott mot stela leder och ledsmärta - Octean

LEDVÄRK

Lyssna på kroppens signaler och ge den rätt näring

LEDVÄRK

Lyssna på kroppens signaler och ge den rätt näring

Ont i lederna- artrit eller artros ?

Ändelsen-it i artrit betyder att orsaken till det onda är en inflammation. Akut inflammation är nyttig och kroppens försvar mot mikroorganismer (tex infektion) medan kronisk inflammation som MS, ledgångsinflammation och psoriasis är skadlig och kan ge livslångt lidande. Ändelsen-os i artros innebär att ben (os på latin) i skelett och leder är skadade. Vid artros är det ofta större leder som axel, knä och höft som är drabbade men det kan också vara fingrarnas och tårnas ytter-och mellanleder.
Reumatism är ett samlingsnamn för ett -80 tal olika sjukdomar förknippade med ledont. En av de vanligaste är Reumatoid artrit (RA) också kallad ledgångsreumatism. RA är en generell artrit sjukdom och inledningsvis främst orsakad av inflammation i många olika leder och funktioner. RA kan också leda till artros där smärtan mer känns vid överansträngning och är mer kortvarig.
Träning och sjukgymnastik kan positivt påverka musklernas stödfunktion och rörlighet vid artros medan olika inflammationshämmande medel kan dämpa inflammation. De vanligaste inflammatoriska läkemedlen som diklofenak (Voltaren), ibobrufen (Ipren) har visats ha så allvarliga biverkningar att de numera ifrågasätts av forskare. Det finns ett antal naturliga antiinflammatoriska medel som ofta kan minska smärtframkallande inflammationer som tex Grönläppad mussla, Boswellia, Gurkmeija och Nypon.

Låt inte muskler & leder avgöra din vardag

Ledvärk är inget någon vill behöva tänka på utan alla vill vi njuta av ett aktivt, rörligt och hälsosamt liv. Aldrig har det varit enklare. I alla åldrar är det viktigt att hålla sig aktiv och rörlig, genom hela livet.

Vad det innebär för var och en människa har olika innebörden. Någon vill klara av att ta trapporna till dörren, en annan vill kunna använda händerna för att lösa ett korsord och några vill träna flera gånger i veckan eller springa ett lopp. Oavsett hur vår vardag ser ut eller vilka mål vi har är det fullt möjligt att uppnå om vi får behålla rörligheten och flexibiliteten i kroppen!

Unik Grönläppad Mussla

bakom hälsosamma leder
Läs mer här

GLYC Original har hög koncentration från hela den grönläppade musslan vilket innebär att all näring bevaras som glykosaminoglykander och musseloljan. Naturligt glukosamin säkerställer snabb effekt på onda leder och ger hög biotillgänglighet. Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning och har även betydelse för broskets normala funktion.

Glyc Boost är ett kosttillskott för dig som vill behålla rörliga och en aktiv vardag som kan innehålla motion och träning. Glyc Boost innehåller grönläppad mussla, nypon och gurkmeja tillsammans med vitamin C och zink.

Glyc – för ett aktivt och rörligt liv

GLYC-serien är ett svensktillverkat kosttillskott framtaget i samråd med sportnutritionister, kostrådgivare och apotekare. Varje enskild GLYC är särskilt anpassad efter ditt behov av rörelse, energi och hälsosamma leder. Läs gärna nedan om de övriga produkterna i GLYC-serien för ledproblem.

GLYC Original har hög koncentration från hela den grönläppade musslan vilket innebär att all näring bevaras som glykosaminoglykander och musseloljan. Naturligt glukosamin säkerställer snabb effekt på onda leder och ger hög biotillgänglighet. Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning och har även betydelse för broskets normala funktion.

Glyc Active är ett kosttillskott med Boswellia Serrata (djävulsklo) och gurkmeja. Glyc Active är framtaget för dig som tränar eller motionerar regelbundet och vill bibehålla rörliga, flexibla leder. Glyc Active innehåller förutom Boswellia Serrata och gurkmeja, vitamin K2 som bidrar till att bibehålla en normal benstomme.

Glyc Boost är ett kosttillskott för dig som vill behålla rörliga och en aktiv vardag som kan innehålla motion och träning. Glyc Boost innehåller grönläppad mussla, nypon och gurkmeja tillsammans med vitamin C och zink.

Stela leder på morgonen – här är tipsen!

Här är träningen som värmer upp kroppen – varken avancerad eller allt för jobbig!

Träning lindrar smärta och motverkar stela leder. Så länge träningen känns bra så gör den också gott. För att få rutin på träningen måste den vara rolig att utföra. När du känner skillnad i kroppen motiverar det dig också att fortsätta. Det viktiga är inte hur länge du tränar, utan vad du gör när du tränar.

Läs här om morgonträningen som värmer upp kroppen, stärker muskler och leder och ger dig mer ork och energi.

HOnt i lederna- artrit eller artros ? Vad är skillnaden mellan artrit och artros?

Ändelsen-it i artrit betyder att orsaken till det onda är en inflammation.  Akut inflammation är nyttig och kroppens försvar mot mikroorganismer (tex infektion) medan kronisk inflammation som MS, ledgångsinflammation och psoriasis är skadlig och kan ge livslångt lidande.  Ändelsen-os i artros innebär att ben (os på latin) i skelett och leder är skadade. Vid artros är det ofta större leder som axel, knä och höft som är drabbade men det kan också vara fingrarnas och tårnas ytter-och mellan-leder.

Reumatism är ett samlingsnamn för ett -80 tal olika sjukdomar förknippade med ledsmärta.  En av de vanligaste är Reumatoid artrit (RA) också kallad ledgångsreumatism. RA är en generell artrit sjukdom och inledningsvis främst orsakad av inflammation i många olika leder och funktioner. RA kan också leda till artros där smärtan mer känns vid överansträngning och är mer kortvarig.

Träning och sjukgymnastik kan positivt påverka musklernas  stödfunktion och rörlighet vid artros medan olika inflammationshämmande medel kan dämpa inflammation. De vanligaste inflammatoriska läkemedlen som diklofenak (Voltaren), ibobrufen (Ipren) har visats ha en del  biverkningar för långvarig användnig. Det finns ett antal naturliga antiinflammatoriska medel som kan användas under längre tid som ofta kan minska smärtframkallande inflammationer och bidra till hälsosamma leder och muskler som tex Grönläppad mussla, Boswellia, Gurkmeja och Nypon med flera.

Återfick finmotoriken

i sina leder på 3 veckor

Klara - färdiga - gå

Var redo för vårens lopp

GLYC-ledserie

Alla GLYC´s hälsofördelar

Kunden i fokus


Våra produkter & produktinformation bygger alltid på lång erfarenhet & klinisk dokumentation för att kunden alltid ska känna sig säker

Kundkontakt


Vi finns att kontakta alla dagar, telefon 010-703 68 00

40 års erfarenhet


Octean representerar 40 års erfarenhet inom läkemedels-
industrin & egenvård. Hos oss arbetar både auktoriserad hälsorådgivare & apotekare.

Alltid fri frakt


Vi har alltid fri frakt på alla beställningar inom Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Pin It on Pinterest

Share This