En frisk hud börjar inifrån

En noggrann och skonsam hudvårdsrutin i kombination med make up kan göra underverk för att din hud ska se vacker och strålande ut – men hur du mår på insidan speglar också av sig på utsidan.  Vill du ha verkliga resultat? Jobba även med huden inifrån – det är lika viktigt, om än viktigare. Bonus är att det du gör för din hy från insidan också gör gott för din hälsa! Här är våra bästa tips för att vårda huden inifrån:

1. Stressa ner

Lättare sagt än gjort? Men ack så viktigt! Negativ stress i större doser är inte bara skadligt för helhetshälsan, det kan också bidra till att huden åldras i förtid. Stresshormonet kortisol bryter nämligen ner kollagen.

2. Sov gott!

Sömn är individuellt. Vissa behöver 6 timmar per natt, andra 8 timmar. Återhämtningen är viktig för hudens cellförnyelse. Se till att få den återhämtning du behöver. Sömnhormonet melatonin är en antioxidant som är bra för huden.

3. Ät sunt och varierat

En sund kost är en viktig förutsättning för välmåendet – även huden. För att bibehålla en frisk och elastisk hud behövs även rätt näring från insidan. Här tipsar vi om nyttig beauty food i regnbågens alla färger!

Jobba inte enbart med huden utifrån om du vill ha resultat. Mata hudcellerna med rätt näring: ät mycket plantbaserat, toppa med superfoods och använd kosttillskott.

4. Drick ordentligt med vatten

Du renar kroppen och hjälper huden till en bra fuktbalans. 5-8 glas om dagen (motsvarande ca 1,5 liter vatten) är det rekommenderade dagsintaget.

5. Mineraler

Ge huden en extra närings-boost: mata hudcellerna med rätt mineraler. Här kan du läsa mer om vilka mineraler som stärker hår, hud och naglar.

Visste du att kisel är en av de största komponenterna i hudens bindväv? Kisel har en fantastisk förmåga att binda vatten, vilket reglerar fuktbalansen och ger en återfuktad, frisk hud. Ju äldre vi blir, desto mindre kiselhalter har vi i kroppen. Kiselbrist kännetecknas främst vid torr hud, sprött hår och sköra naglar. Behöver din hud en extra boost? Original Silicea är Sveriges största kosttillskott för hår, hud och naglar och innehåller en hög koncentration kisel, för frisk och elastisk hud. Även zink, biotin, selen och mangan.

Original Silicea
Skönhet inifrån – sedan 1968.