Det är ingen nyhet att hårstyling kan skada håret. Men vissa saker sliter extra mycket – här är sju stylingmissar du ska undvika!

1. Du borstar håret när det är blött…
Håret är som mest elastiskt och där med skörast när det är blött. Genom att borsta håret då är risken stor att håret bryts och går av. Borsta håret innan du hoppar in i duschen eller när det har torkat.

2. …och sätter upp det innan det är torrt.
Dels kan det orsaka en irritation i hårbottnen och dels sliter det på håret. Precis som att borsta ett blött hår kan hårtofsen orsaka en friktion som gör att hårstrået lättare går av på mitten.

3. Du har för hög värme på värmeverktygen
Ett bra tips för dig som vill ha ett friskt hår – även om det tar längre tid att styla det – sänk temperaturen på hårfönen och plattången.

4. Du skippar värmeskyddet
den vanligaste stylingmissen – ett värmeskydd är a och o för att håret ska klara av all typ av värmestyling. Investera gärna i ett som även är kompletterat med solskydd. Även om ett solkysst hår är vackert så sliter det på håret.

5. Du sätter upp håret på samma ställe
En hårsnodd som alltid placeras på samma ställe gör att det området lättare blir skört. En frisyr som är för stramt uppsatt kan dessutom orsaka så att håret släpper från roten. Välj en lösare uppsättning för att undvika slitage. Här är de skonsammaste frisyrerna för håret!

6. Du använder tofsar med metallspännen
Metallspännen sliter enormt mycket på håret. Och i dag finns det så många skonsamma alternativ. Exempelvis silikonsnoddar och 80-tals snoddarna som gör comeback! Här är fem misstag att undvika med dina hårsnoddar.

7. Du överanvänder dina styling-produkter
Oavsett hur skonsamma produkter du än använder. För mycket produkter kan skada håret. I synnerhet hårspray. Använd med måtta!

Hemligheten bakom ett friskt och vackert hår
Unna håret en näringsboost  i sommar – stärk håret inifrån med en 90-day Challenge. 

Läs mer här!

Kom direkt till Silicea Original