Vintern är tiden på året då vi lätt ser lite tröttare ut. Men självklart finns det enkla knep att ta till. Här är sju enkla tips för en piggare look!

1. Badda ansiktet med kallt vatten
Börja dagen med att tvätta ansiktet med kallt vatten. Du vaknar inte bara till och blir av med eventuell puffighet från natten, blodkärlen drar också ihop sig, vilket får dig att se piggare ut!

2. Återfukta
Vintern är den tiden på året då hår, hud och naglar behöver som mest vård. Glöm inte att återfukta på både insidan som på utsidan. Drick ordentligt med vatten och smörj in ansiktet morgon och kväll. Upplever du ändå en trött och torr hy kan du ha nytta av ett kosttillskott för hår, hud och naglar.

Läs även: Så får du mer glow i din hy (tipsen som funkar!)

Original Silicea

3. Fuska solbrännan
En ansiktskräm med brun utan sol-effekt får genast hyn att se lite piggare ut under vintern. Likaså ett solpuder. Tips! Applicera solpudret i formen av en 3:a genom att börja ovanför ögonbrynet, ner på kindbenet och vidare under käkbenet för ett naturligt inramat resultat.

4. Highlighter
En highlighter öppnar upp och lyfter fram olika delar av ansiktet. Den ger också huden en fantastisk lyster. Applicera highlightern på kindbenen, i mitten av pannan, på nästippen samt på hakan.

5. Ljus ögonskugga i ögonvrån
Ljus ögonskugga får dig genast att se piggare ut. Applicera den i ögonvrån och precis under ögonbrynen för att öppna upp ögonen. Avsluta med mascara.

Läs även: Fyra enkla kvällsrutiner för att slippa torr hud

6. Alkohol och socker
Alkohol kan både ge svullna ögonlock samt få huden att se rödflammig och trött ut. Precis som socker och andra snabba kolhydrater kan den också få mängden kollagen i huden att minska. Njut med måtta!

7. Ut på vinterpromenad
Kanske det bästa tipset av alla – ge dig ut på en promenad! Det får dig både att känna dig piggare och se piggare ut. Det finns inte mycket som slår ett par naturligt rosiga kinder, eller hur?!