Hårsnoddar är perfekta för håruppsättning, men de kan också slita på håret. Här är fem vanliga misstag att undvika! 

Ett välmående hår behöver inte bara kärlek från insidan – det behöver också rätt vård från utsidan. Silicea slår ett extra slag för alla skonsamma skönhetsips som bidrar till ett vackert och friskt hår. Den här gången lägger vi lite extra fokus på en vanlig slitage-marodör: hårsnodden. Här är misstagen du ska undvika:

1. Hårtofsar med metallspännen
Metallspännen skaver mot håret, vilket gör att det lätt går av. Investera i metallfria tofsar, de moderna silikonsnoddarna eller en retro-variant i tyg. Scrunchies är nämligen inne igen, och det finns trendiga alternativ i både sammet och silke för en glammigare touch!

2. För stramt uppsatt frisyr
En hästsvans eller knut som är för stramt uppsatt drar håret ur hårsäckarna. Gör det ont i hårbottnen efter att du släppt ut din frisyr har den förmodligen varit för hårt uppsatt. Variera med att släppa ut håret eller välj en lösare håruppsättning.

3. Placering av snodden på samma ställe
Har du alltid en hög tofs, hårknut eller kanske en låg fläta? Placerar du alltid snodden på samma ställe får just det hårpartiet utså mycket slitage. Variera placeringen på tofsen att undvika slitage.

4. Hårsnodd i blött hår
När håret är blött är det som allra skörast och har som lättast att brytas av. Precis som du ska undvika att borsta håret då det är blött ska du också undvika att sätta upp det. Låt håret självtorka först eller föna med värmeskydd. Tips! Använd ett leave in-balsam innan du sätter i snodden. Balsamet kapslar in håret och skyddar det ytterligare.

5. Trasiga snoddar
Har tråden släppt på ett ställe så att gummit under glimtar fram? Släng! Friktionen från gummit sliter på håret. Likaså ska du undvika gummiband som nödlösning! Bunkra upp med ett gäng skonsamma snoddar så att du aldrig behöver stå utan.

Fler skonsamma hårtips:
De mest skonsamma frisyrerna för håret
Extensions? 7 tips för att inte slita på håret
Hårguide: Läs innehållsdeklarationen som ett proffs