Starka naglar som inte skivar sig och går av – här är knepen för hur du lyckas!

1. Förbättra styrkan från insidan
Tycker du att du har provat allt, men upplever att naglarna ständigt är sköra, skivar sig och aldrig tycks växa? Brist på näring kan bromsa tillväxten av naglarna. Prova Original Silicea som innehåller mineraliskt kisel kombinerat med biotin, mangan, zink och selen som bidrar till att bibehålla normala, starka naglar. De flesta börjar uppleva skillnad på naglarna redan inom 3-4 veckor. En konsumentundersökning från 2009 visade att naglarna blir 127% starkare med Original Silicea.

2. Återfukta
Ha alltid en återfuktande handkräm i handväskan. Regelbunden fukt förhindrar torrhet och skador runt nagelbanden. Om nagelbanden är extra slitna, massera in en nagelolja. Kokos- eller mandelolja gå lika bra! Massagen stimulerar blodflödet i nagelbädden och gör att naglarna växer snabbare.

3. Fila naglarna varje vecka
Toppen på nageln får utstå mycket påfrestningar, därför blir den lätt skör. Fila därför regelbundet, helst varje vecka för att hålla naglarna starka och tåliga. Tips: en mandelformad nagel tål bättre yttre påfrestningar än en rakt filad nagel. Satsa gärna på en glasfiberfil, den är mer skonsam för nageln och samlar inte på sig bakterier på samma sätt eftersom den går att rengöra med vatten.

4. Vårda
Vårda nagelbanden. Unna dig en regelbunden manikyr där du mjukar upp nagelbanden i ljummet vatten, skrubbar och pillar ner dem. Det främjar nageltillväxten! Se också till att använda ett underlack innan du lackar nageln, för att skydda naglarna från missfärgning. Använd också ett topplack som skyddar nagellacket från att flagna av.

5. Nagellack och remover
Lacka nageln med ditt favoritlack för säsongen – här är lite inspo på vårens hetaste nageltrender. När du ska lacka om naglarna: rengör med rätt remover. Removers som exempelvis innehåller aceton torkar ut nageln och försvårar möjligheten till att snabbt få nageln stark och flexibel.