Skippa highlightern – det där snygga Hollywood-glowet går faktiskt att trolla fram helt naturligt, utan smink!

Hemligheten ligger ofta i en välgjord makeup där vissa partier i ansiktet ljusas upp för illusionen av mer lyster. Men vi på Silicea gillar det naturliga och vet att ett naturligt glow går att få utan makeup:

1. Tvätta skonsamt
Tvättar du ansiktet i duschen? Sluta med det direkt! Duschens strålar är oftast alldeles för varma för den känsliga hyn i ansiktet, och tenderar att torka ut huden. Tvätta istället ansiktet i ljummet vatten och rengör med skonsamma produkter. Avsluta med en dagkräm med mycket fukt.

2. Peeling
Då och då behöver ansiktet en liten skrubb för att reducuera döda hudceller och låta ny, fräsch hud blinka fram. Skrubbning stimulerar även blodcirkulationen vilket gör att huden ser piggare ut. Använd en peeling speciellt framtagen för ansiktet och skrubba med lätt hand. Skrubbar du för hårt riskerar du att repa huden. En skrubb med naturliga ingredienser, exempelvis ekologiska, är att föredra framför de med mikroplaster som är skadliga för miljön.

3. Olja
För ett extra framhävande av lyster och glow – avsluta din hudvårdsrutin med en härlig ansiktsolja. Undvik partier som näsvingar och ögonlock (där det snarare kan se flottigt ut) och fokusera på kindben, nästipp, panna, amorbåge och hakan.

4. Glow från insidan och ut
Visste du att kiseldioxiden i Original Silicea binder fukt i huden? Det ger en mer återfuktad hud vilket bidrar till ett naturligt och hälsosamt glow! Kiseldioxid stärker också bindväven, förbättrar dess elasticitet och ökar spänsten. Tecken på kiselbrist kan visa sig i torr hy, matt hår med kluvna toppar och sköra naglar.

5. Sola smart
En solkysst hud framhäver mer lyster – men var rädd om din hy. Att skydda huden mot solens strålar är viktigt inte bara för att undvika solskador och rynkig hud. Solen torkar även ut huden och gör den trött och glåmig. Investera i en bra dagkräm med hög SPF och njut av en frisk och återfuktad hy.