Håll dig skärpt och behåll ditt mentala fokus under stressade förhållanden – läs mer om den lusthöjande växten rosenrot!

Rosenrot är en fetbladig växt som tillhör vår inhemska flora. Du hittar den främst högt upp i svenska fjällen, där den har hittat sin rätta miljö. Växten har sedan lång tradition använts som lusthöjande och roten har sedan urminnes tider knaprats på för att ge ork och energi.

Rosenrot bidrar till att bibehålla mental och kognitiv prestationsförmåga. Kognition är mentala processer såsom uppmärksamhet, initiativförmåga, tålamod, minne och problemlösning. Växten bidrar även till att främja en normal sexlust.

Hälsofördelar med rosenrot

  • Bidrar till att bibehålla mental och kognitiv prestationsförmåga
  • Skyddar mot stress
  • Lusthöjande
  • Bidrar till ökad koncentration och minne
  • Bidrar till minskad stressrelaterad trötthet
  • Främjar normal sexlust
Rosenrot tillhör en grupp växter som heter adaptogener – hit hör även växten schisandra. Vad som är så utmärkande med adaptogener är att växterna är extremt skyddande mot stress. Adaptogener kommer från engelskans “to adapt” (att anpassa sig). Vilket är precis vad dessa växter gör. Adaptogener ökar kroppens förmåga till anpassning och därmed dess motståndskraft mot stress – och kan ätas under lång tid utan biverkningar. Enligt en studie publicerad i tidningen Kurera bidrar även rosenrot till minskad (stressrelaterad) trötthet.

Rolig fakta

Växten har fått sitt namn eftersom roten doftar som rosor.

Trött och stressad?

Behåll glädje, skärpa och koncentration i en stressad vardag! GLYC SHARP innehåller en hög koncentration av adaptogenerna Rosenrot – och Schisandra – som påverkar den mentala och fysiska presentationsförmågan. Även saffran, som bidrar till att bevara en positiv sinnesstämning, normal sexualdrift och lust. Grönt te, för ökad koncentration och inlärning. Vitamin B6 och Magnesium bidrar till minskad trötthet och utmattning. Läs mer här om GLYC SHARP här!

Stay Sharp. Stay focused!