Rosa har fått extra mycket uppmärksamhet i både modevärlden och hos inredningsfantaster våren 2017. Likaså när det kommer till skönhet – och färgen får gärna gå i ljusa, matta och pudriga toner.

Rosa kappor, rosa tröjor, rosa stolar, rosa kuddar, rosa dörrar… Du som älskar att följa inspirerande konton på Instagram har nog ramlat över en och annan rosa bild i ditt flöde. Färgen blommar upp överallt! Vi har redan berättat att mjuka, rosa toner är i fokus vad gäller färg på nagellack. Här är fem andra skönhetstrender att hålla koll på i vår:

1. Rosa shimmer på läpparna

Nu ska läpparna andas mer glitter och glamour än någonsin. Ett matt läppstift som bas pudrat med rosa shimmer är helrätt den här våren.

PINK CHAMPAGNE topped with LIT via @sosforbeauty 💕🍾✨

Ett foto publicerat av Lime Crime (@limecrimemakeup) Jan 12, 2017 kl. 1:01 PST

Läs även: Därför ska du ha champagne i håret

2. Rosa hår

Celina BlancheGlossybox gjorde entré på årets Elle-gala i rosa hår – hårfärgen som många skönhets-junkies anammar våren 2017.

Tror bestämt att rosa är min hårfärg😎 #ellegalan2017

Ett foto publicerat av Celina Blanche (@celinablanche) Jan 13, 2017 kl. 9:34 PST

3. Drink pink – Rödbetsjuice

Vad har rödbetsjuice med skönhet att göra? Jo, vissa vågar sig på att färga håret med drycken. Kul tips om du vill haka på trenden ovan naturlig väg. 😉 Dessutom sägs rödbetsjuice vara bra för huden, och boosta immunförsvaret!

4. Rosa ögonskugga och rouge

Nu är rosiga kinder helrätt igen – och rouget får gärna smälta ihop med ögonskuggan. Vårens kollektionsvisningar på catwalken stylades friskt med både rosa kinder som ögonlock.

XX #pinkrouge #beautyinspo #sarabailesloves XX

Ett foto publicerat av Sara Bailes (@sara_bailes) Jan 8, 2017 kl. 9:44 PST

5. Veganskt i rosa tappning

Aldrig har medveten kring att bry sig om djur och natur varit så stor i skönhetsvärlden som nu. Allt fler veganska produkter har börjat dyka upp i hyllorna. Våra Beauty Shots är ett exempel. Helt veganska och godkända av Djurens Rätt. Dessutom: de är ROSA! 😉 Här kan du läsa mer om Silicea Beauty Shots – skönhet börjar inifrån!

Läs även:
Tips och stylingknep för ett trött och slitet hår
Silicea tipsar: Kiselgel är den perfekta ansiktsmasken
10 nyårslöften du borde ge ditt hår 2017