Blir ditt hår smutsigt bara någon dag efter tvätt? Då har vi några riktigt bra knep! 

Du har tvättat, fönat och stylat – visst är det tröttsamt när då håret sviker efter bara någon dag eller två? Men visste du att misstagen kan vara så enkla som att:

 

1. Du inte schamponerar tillräckligt

Schamponerar du en gång avlägsnar du hårprodukter som hårspray och mousse. Men det är den andra schamponeringen som verkligen rengör hårbottnen på djupet. På så vis behöver du inte tvätta håret lika ofta och du får känslan av ett nytvättat hår som längre består.

2. Balsamet hamnar för högt upp

Det är kanske ingen nyhet att balsam inte ska appliceras annat än i topparna. Men om du inte visste det tidigare så vet du om det nu. Likaså kan balsamet hamna för högt upp i längderna om du slarvar vid applicering. Sköljs inte håret igenom noggrant tenderar balsamet att samlas kvar högt upp i längderna – vilket kan ge känslan av ett fett hår direkt efter tvätt 2.

Balsamet hamnar för högt upp
Det är kanske ingen nyhet att balsam inte ska appliceras annat än i topparna. Men om du inte visste det tidigare så vet du om det nu. Likaså kan balsamet hamna för högt upp i längderna om du slarvar vid applicering. Sköljs inte håret igenom noggrant tenderar balsamet att samlas kvar högt upp i längderna – vilket kan ge känslan av ett fett hår direkt efter tvätt.

3. Du pillar…

Den vanliga synden för att håret ska bli smutsigt på nolltid. Drar du ofta fingrarna genom håret precis som att du pillar i hårbotten så kommer håret bli smutsigt fortare – och det är ju inte så konstigt. Kan du ändå inte låta bli kan en uppsättning som knut, tofs eller fläta hjälpa dig att hålla fingrarna borta.

4. Du glömmer att rengöra dina värmeverktyg

Visste du att hårspray och stylingprodukter ansamlas på din platt- och locktång? Det gör att du får gamla produktrester i håret när du stylar det. Vilket i sin tur gör håret smutsigt. Ha som vana att rengöra dina värmeverktyg regelbundet. En fuktig trasa räcker.

5. Din livsstil

Ibland går det inte att släta över problemet. Har du trots ovanstående tips en hårbotten i obalans är det dags att jobba med den på djupet. Stress, hormoner och dåligt näringsintag i kombination med klimatet vi har i norr kan nämligen få din hårbotten att säga ifrån – och grunden till ett vackert börjar ju i hårbottnen. Ge dina hårsäckar en näringsboost och välj ett silikonfritt schampo anpassat för att vårda hårbotten. Silikoner lägger sig som en glansig hinna – och täpper gärna till. Ett hår som får andas ger en längre nytvättad känsla!