I jul inspireras vi av vackra flätor, håraccessoarer och böljande lockar.

Behöver du lite idéer inför julens glöggmys, middagar och fester? Det finns så många duktiga influencers på Instagram som har koll på läget! Här är elva frisyrer för varje tycke och smak.

Läs även: 5 orsaker till varför du tappar mer hår än normalt

1. Halvt fläta/halvt hästsvans

Kan du inte bestämma dig för om du vill ha en vacker fläta eller en hästsvans i jul? Varför inte kombinera båda frisyrerna i en? Fäst med en snygg tofs för glammig känsla!

@nicholeciotti has got us feeling super festive! 🎄🎄 Tag a friend who loves the holiday season 😊

Ett foto publicerat av Luxy Hair (@luxyhair) Dec 11, 2016 kl. 10:32 PST

2. Half-bun

Vi har pratat om den här frisyren förut, men den är verkligen perfekt om du har ont om tid, vill ha något enkelt eller bara vill få undan överhåret. En frisyr som är svår att misslyckas med!

@mangorabbitrabbit trims her tree wearing a combo of Dirty Blonde and Chestnut Brown Luxies ❤️❤️

Ett foto publicerat av Luxy Hair (@luxyhair) Dec 8, 2016 kl. 3:35 PST

3. Uppsättning med julig touch

Hur fin är inte den här uppsättningen? Göm undan håret med hårnålar, fäst med hårsray och addera en snygg grankvist/tallgren och du har en riktigt julig håruppsättning.

Läs även: 5 snabba frisyrer som räddar en dålig hårdag

4. Vågiga, lätta lockar

Utsläppt är alltid rätt! Och de här vågorna är lika vackra i kort som långt hår. Tips om du vill få håret att se längre ut: platta topparna!

Läs även: Så får du håret att växa fortare

5. Sidenband

Kan det bli mer juligt än så här? Gör en låg hästsvans och trä över en hår-donut, Lägg över håret och fäst med hårnålar under donuten. Vira därefter ett rött sidenband runt uppsättningen och gör en rosett.

6. Tvinnade flätor och lockar

Den här frisyren passar till vilken julig outfit som helst! Börja med att locka hela håret. Fläta sedan en slinga från pannan på var sida och fäst med hårnålar bak. Vill du ha extra volym? Tuppera överhåret och dra bak innan du börjar fläta.

❤️Braided Beauty ❤️

Ett foto publicerat av jodie james (@divinehairbeauty) Dec 14, 2016 kl. 3:17 PST

7. Sidenrosett

Snabbt och enkelt – ett hårspänne med en rosett piggar alltid upp och räddar garanterat en dålig hårdag. Dra bak överhåret och fäst den där du vill ha den.

#hairandstyles#hairinspo#inspo#bow#messycurls#autumn#autumnhair

Ett foto publicerat av Hair tutorials and inspopics (@jenniferklingvall) Nov 6, 2016 kl. 6:22 PST

8. Flätad uppsättning

Gör en fläta och placera änden av flätan framme vid hårfästet. Fäst med hårnålar. Spara lite överhår innan du flätar som du kan gömma hårnålarna under. Fixera med hårspray!

9. Elegant tvinnad fläta

Inget för den som har tunt, sprött och skandinaviskt hår – men har du tjockt hår kan vi bara gratulera! Den här flätan drömmer vi om i jul.

Missa inte: 5 enkla tips för tjockare, fylligare hår

10. Hög, stram hästsvans

En bakåtslickad hästsvans är både elegant och enkelt att göra. Har du kort så kallat “baby-hår” kan du behöva ett bra vax eller spray för att hålla småhåren på plats. Och om du vågar dig på den återkommande trenden á la 90-tal – fäst tofsen med en scrunchie!

Karlie® @karliekloss for the #AMA’s Makeup @beau_nelson Styling @karlawelchstylist #JenAtkinHair #karliekloss

Ett foto publicerat av Celebrity Hairstylist (@jenatkinhair) Nov 20, 2016 kl. 9:29 PST

11. Tutorial

Tycker du att flera av håruppsättningarna ser svåra ut? Spana in den här videon, den ger inspiration till de flesta av dem!

Tutorial on how to do this super easy and quick updo💋 I’m all for the messy look this holiday season😊 #hudabeauty #howtodohair #hairideas #hairstyle #vegas_nay #hairtutorial #tutorial #fashionarttut #style_artists #hair_videos #hairvidz #makegirlz #peinadosvideos #hairbyme #haircolor #beautytips #beauty #updo

Ett filmklipp publicerat av Sofie Tilli (@sofietilli) Dec 8, 2016 kl. 12:36 PST

Vill du få ett vackert, glänsande och friskt hår med glans? Ett hår som inte blir sprött och går av och som klarar påfrestningar? Original Silicea är speciellt framtaget för ett tjockare, starkare hår med mer lyster. Läs mer om Original Silicea här!