Balayage är ordet på allas läppar sommaren 2017 – men vad är det för hårtrend? Och vem passar i den?

Glöm ombre som var supertrendigt i flera år – en hårfärg som var mörkare vid rötterna och kraftigt ljusare i topparna, och håret såg ”doppat” ut i färg. Trenden kunde slita en del på håret för de som ville bleka topparna kraftigt.

Trendordet för i år stavas: naturligt! Vi har exempelvis tidigare skrivit om hur grått hår har blivit trendigt. Och ombre har ersatts av en ny naturligare look – balayage. Ordet betyder ”måla” på franska. Och precis som det låter så handlar det om att frisörerna målar på slingor i håret för att få naturliga färgskiftningar istället för att dela upp håret i sektioner. Resultatet blir en solkysst look. Färgen anpassas efter individen och passar därför både blondiner och brunetter.

Mer rolig fakta om Balayage:

  • Det korrekta uttalet (för dig som vill briljera) är: balejasch(e)
  • Hårtrenden passar alla hårlängder…
  • …och alla hårfärger! Brunt, blont, rött som svart.
  • Här är trenden ny, men färgtekniken har använts i Frankrike i många år.

Finns det något roligare än att exprimentera med håret? Ett hår som får utstå mycket värmestyling och färgning behöver rätt vård för att bättre klara de yttre påfrestningarna. Glöm inte värmeskyddet och återfukta håret med en inpackning regelbundet. Unna också håret en näringsbomb från insidan. Rätt näring inifrån ger håret de bästa förutsättningarna för att växa sig starkt och friskt – beautyboosta med Original Silicea! 🙂

Balayage-inspo från Instagram: