Nytt år, nytt hår! Eller? Du väljer hur stor förändring du vill göra! Inspireras av vad som spås bli årets största hårtrender 2018.

Vi har gjort en djupdykning i vad catwalken, mode- och skönhetsmagasinen har att säga om hårtrenderna 2018 – och vi gillar att skonsamt och enkelt står i fokus i år!

1. Slarvig fläta
2017 handlade allt om de hårda, inbakade flätorna. Helst skulle det vara en på vardera sida. 2018 gör den slarviga flätan comeback och det är vi superglada för! En löst sittande fläta är nämligen den mest skonsamma frisyren du kan bära. Dessutom tar den bara några minuter att göra.

Önskar du ett tjockare, vackrare och längre hår 2018? Ett friskt hår börjar inifrån. Original Silicea stärker håret inifrån och ut och är Sveriges största kosttillskott för hår, hud och naglar. Shoppa och läs mer här!

2. Sidenband, diadem och scrunchies
2018 är håraccessoarernas år. Dekorativa diadem, rosetter, sammet- och sidenband smögs in redan i höstas – och i vår anammar vi trenden på allvar. Scrunchien från 90-talet är mer inne än någonsin. Matcha färgval med din outfit och satsa gärna på en låg uppsättning.

Den här hårtrenden är förmodligen den enklaste och mest kreativa att satsa på i år och det behöver inte kosta skjortan. Även den här trenden, likt flätan ovan, är skonsam att bära – för ett friskare hår 2018!

3. Curls!
Lägg plattången på hyllan. Har du ett naturligt lockigt hår – gratulerar! Annars: fram med spolarna! Ju större och burrigare lockar desto bättre.

Pssst… Du missar väl inte att följa SiliceaInstagram för mer frisyrtips, trender och inspiration? @silicea.se

4. Livfull volym
Fixad volym är ledorden för i år. Tänk det stora, fönade svallet à la 80-tal – ett friskt, glansigt och livfullt hår.

Fixa looken:

1. Börja med ett schampo som bygger upp volymen. Silicea Vital Schampo stärker håret från roten, är skonsamt för både hår och hårbotten och ger en kraftig och härlig volym.

2. Applicera ett bra värmeskydd i nytvättat hår och föna håret torrt. Föna delvis håret med upp och nervänt huvud för att addera ytterligare volym från rötterna. Runda längderna med en värmeborste.

3. Avsluta med hårspray.

Du är vacker!