Vi går in i den kalla och mörka årstiden. Tiden på året då vi lätt får torr och fnasig hud. Men självklart går det att undvika!

Effektiv dusch

Det lockar att stå länge i duschen efter en lång dag, men en lång och varm dusch torkar ut huden. Prova att dra ner på tiden i duschen, eller sänk temperaturen för att vara snäll mot huden.

Tvätta ansiktet i ljummet vatten (och skippa tvålen)

Ett tips är också att tvätta bort sminket i handfatet med ljummet vatten innan du duschar, ett vänligare alternativ för att behålla de naturliga oljorna i hyn. Använd ansiktsrengöring och skippa tvålen – tvål torkar ut din hud.

Smörj in känsliga områden med olja

Torra läppar och armbågar? Ge dina känsliga hudområden lite extra omtanke genom att smörja in dem varje kväll innan du går och lägger dig. Kokos- eller mandelolja är superbra för torr hud. Vi kan också varmt rekommendera våran Bi-salva, en svensk produkt som återfuktar nariga händer, fötter och läppar.

Sekundsnabb ansiktsmask

Visste du att Original Silicea kan användas som ansiktsmask? Kisel drar ut orenheter ur hyn, återfuktar och ger hyn en vacker lyster. Rengör ansiktet som vanligt och applicera en matsked Silicea kiselgel i ansiktet när det är lite lätt fuktigt. Låt sitta medan du borstar tänderna. När ansiktsmasken är vit och har stelnat kan du tvätta bort den med ljummet vatten. Avsluta med att applicera en fet nattkräm.

Läs också:
11 vardagsknep för en vacker och frisk hud
Recept: Höstig smoothie med Original Silicea
Då behöver hår, hud och naglar extra vård