Har du typiskt skandinaviskt hår som är tunt och platt? Silicea har tipsen som ger en riktig drömvolym!

Trött på ett livlöst hår som aldrig vill få någon volym? Med de här knepen får du enkelt till den där kraftfulla och härliga drömvolymen själv – med samma resultat som om du hade avlagt ett besök på salongen!

1. Volym-schampo

Tvätta håret med ett schampo som är särskilt anpassat för att bygga volym – som Silicea Vital SchampooTill skillnad från många andra volym-schampon som kan ha en uttorkande effekt återfuktar kombinationen med kisel och biotin håret skonsamt – samtidigt som det ger håret näring och glans. Silicea schampo är helt fritt från parabener och silikoner. Silikoner är en vanlig volymbov då ämnet lägger sig som en hinna på håret vilket tynger ner det fortare.

Guide i hårprodukter: Läs innehållsdeklarationen som ett proffs!

2. Föna rätt

Med en hårfön kan du få riktig drömvolym på nolltid. Undvik däremot att föna håret ovanifrån. Föna istället håret underifrån (exempelvis med huvudet upp och ner eller genom att använda en rundborste) för att få volym från rötterna. Enda nackdelen med värmestyling är att det sliter på håret, så glöm inte värmeskyddet!

3. Volympuder eller bakpulver

Ett volympuder tar bort feta partier i hårbotten och ger håret en strävare känsla. På så vis är det enklare burra upp det. Står du där i stundens hetta med ett platt och livlöst hår och inte har något volympuder hemma? Lugn bara lugn! Det funkar faktiskt lika bra med bakpulver. Hur konstigt det än låter så är det en metod som skönhetsexperter tipsat om i alla tider. Smart husmorsknep!

tjockare hår

4. Undvik för mycket hårprodukter

Det finns en rad styling-produkter som ger volym till håret. Men överdriven användning är varken skonsamt eller effektivt. Dels sliter det på håret, samtidigt som för mycket produkter kan tynga ner håret och istället ge en motsatt effekt. Använder du exempelvis ett volym-mousse ska det endast användas i hårbotten. Var också varsam med hårspray som även det tynger ner håret!

5. Tupera mera!

Dela upp håret i sektioner och arbeta dig fram och tillbaka med en pinnkam genom att rugga lite lätt i hårrötterna så att hårstråna reser sig. Fixera eventuellt med lite torrschampo  i rötterna. Kamma och styla resten av håret som vanligt!

Fler hårtips:
Så får du ett tjockare hår
11 snygga frisyrer för sommarens alla fester
Våren och sommarens hårtrender 2017