Vill du ha långa, starka och friska naglar? Mår naglarna bra så ser de också bra ut. Här är tio löften som du borde ge till dem!

Det är fullt möjligt att få långa och vackra naglar på naturlig väg. Men det finns några saker att tänka på för att undvika att naglarna blir sköra, skivar sig och går av.

1. “Jag lovar att inte använda mina naglar som verktyg”
Vi har alla gjort det. Slitit upp en förpackning med naglarna, pillat bort en etikett och andra slitande marodörer när du använder dina klor som redskap. Saker som gör att dina naglar får utstå slitage. Var snäll mot naglarna och spar på dem genom att exempelvis använda saxen istället.

2. “Jag lovar att använda nagelborste”
Undvik vassa föremål under naglarna, det gör att nagelbädden under – som ser ut som ett nagelband – riskerar att gå upp. Skippa att exempelvis pilla bort smuts med en nagel. Investera i en skonsam nagelborste istället och skrubba försiktigt med tvål och vatten.

3. “Jag lovar att ge lite kärlek till mina nagelband”
Precis som din hårbotten behöver vård för att håret ska må bra så behöver nagelbanden omtanke för att naglarna ska må bra. Genom att vårda dina nagelband med att skjuta bak dem får inte bara nageln en snyggare inramning, du får också bort bakterier som kan leta sig in under dem. Det mest skonsamma alternativet för att skjuta tillbaka nagelbanden är en nagelbandspusher. Finns oftast under 20-lappen på välsorterade skönhetsavdelningar i butik. Massera nagelbanden med en nagelolja för att ge blodcirkulationen en skjuts. Det stimulerar nageltillväxten.

4. “Jag lovar att fila naglarna regelbundet”
Toppen på nageln får utstå mycket yttre påfrestningar, det är en anledning till varför den lätt blir mjuk och tunn. För att bevara styrkan i nageln och få en jämn längd – fila regelbundet. Gärna en gång i veckan. På så vis får nageln också chans att växa och bli längre. Samma sak som att hårtopparna behöver klippas regelbundet för att inte klyvas och gå av.

5. “Jag lovar att återfukta naglarna regelbundet”
Naglar och händer får stå ut med tvål och vatten flera gånger om dagen. Nödvändigt för hygienen men det torkar också ut dem. En handkräm i väskan håller händer och naglar återfuktade on the go. En nagelolja på nattduksbordet blir en härlig inpackning över natten och ger naglarna en extra fuktboost.

“6. Jag lovar att inte bita på naglarna”
Kanske den största synden för dina naglar. En bra morot för att låta bli är vetskapen att ett par välvårdade naglar får dig att känna dig finare, vilket också gör att du ser självsäkrare ut. Det om något är en anledning att sluta. Ett anti bite-nagellack underlättar också när du ska sluta bita på naglarna.

“7. Jag lovar att ge näring till mina naglar”
Skönhet börjar inifrån. Om du mår bra så mår naglarna bra. Precis som resten av kroppen så påverkas naglarna av stress och vad du stoppar i dig. En varierad kost är alltid att föredra. Här är också exempel på bra beautyfood för naglarna. För extra näringsboost, prova Original Silicea, med kisel, zink, selen och biotin som ger upp till 127% starkare naglar redan på fyra veckor.

“8. Jag lovar att inte använda aceton”
Aceton torkar ut naglarna enormt. Investera i en skonsam acetonfri nagellacksborttagning istället. Det brukar stå tydligt på flaskan om removern innehåller aceton eller ej.

“9. Jag lovar att använda underlack”
Ett överlack skyddar nagellacket från att skavas av. Men ett underlack är absolut viktigast. Det skyddar nageln från missfärgning när du målar på din favoritfärg.

“10. Jag lovar att inte dra bort gammalt lack och förlängningar”
Den enklaste utvägen i stunden – att pilla bort nagellack, gellack och förlängning med naglarna. Men det skadar också din nagelbädd. Har du gjort naglarna på salong och vill satsa på en naturligt stark nagel – lägg en slant på att få bort materialet skonsamt istället för att dra bort det.

5. Glöm inte skägget killar!
Att styla och få skägget att växa är inte det enklaste, men ännu svårare är det att vårda och hålla det friskt. Skägg behöver både regelbunden schamponering, inpackning och trimning för att hålla sig fräscht och rikt på näring.

Nu har du tagit del av några grymma tips på hur du kan hålla ditt hår friskt och fräscht.

Ett hälsosamt hår smittar av sig på din övriga hälsa, så glöm inte ta hand om dig själv! Inkludera gärna vitaminer och kosttillskott som bidrar till friskare hår från insidan, skönhet kommer inifrån och med en kapsel Original Silicea bibehåller du ett friskt och starkt hår. Läs mer om Silicea HÄR.