Välj sida

Gästbloggare

Ann Wilson

Hösten betyder Dans, Dans, Dans

September och oktober är starten på höstens danssäsong. Batterier är laddade efter en härlig avslutning på sommaren.

Dans är en fantastisk träningsform oavsett vilken nivå och typ av dans. I vuxen ålder kan man dansa för motionens skull men även för det sociala. Mental träning får du också genom dans, man skall komma ihåg stegkombinationer och rörelsemönster, men belöningen av dans är att vårt Lyckohormon Oxytocin utsöndras vilket gör oss mer stresståliga och får större koncentrationsförmåga.

Ja förmånerna med dans är många och inte minst att det är så vansinnigt roligt!

När höstens mörker börjar komma över oss är träning/motion ändå viktigare. Saffran/Grönt te och Rosenrot bidrar till att öka koncentrationsförmågan och lättar på sinnesstämningen. Glyc Sharp är ett bra kosttillskott som står framme på köksbänken under hösten för en liten extra boost. De små vardags tipsen på enkla feelgood moves är att hitta musik som får pulsen att höjas och plocka fram lite feeling, fuldans är helt ok.

Viktigt är bara att tänka på att koppla navel till ryggrad och om du vill träna kroppen lite extra se till att använda både ben och armar. Vill man köra lite lugnare tempo räcker det att flytta vikten från fot till fot och Låt höften flytta från sida till sida. Varje gång vikten flyttas pressar man navel till ryggrad. Glöm inte att ljumskar alltid skall va över tårna om höften är till sidan (detta för att inte påverka korsryggen negativt)

Dans/träning skall va bra för kroppen och att lägga lite extra tid på hur man gör det är viktigt för att undvika skador och för ett bra resultat.

I min vardag är det mycket dans nu och ser fram emot att följa mina unga tävlingsdansare i deras utveckling och kommer att va med som Team Sweden coach under höstens dancecamp.

Våra förutsättningar för personliga möten ,beröring/kramar från familj och vänner är inte självklara under denna tid och just när höstens slöja kommer över oss  måste vi alla bidra!

Så låt oss bjuda in till lite facetime dans eller bara några varma leende över sociala medier. Alla är i behov av energi och medmänsklighet nu!

Keep Smiling, Ann

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Gästbloggare: Ann Wilson

Aktuell som ny ambassadör för Octean och varumärket GLYC.

Namn: Ann Wilson
Ålder: 54 år
Bor: På Råå, Helsingborg
Familj: Sonen Tom 18 år

Sex svenska mästerskapstitlar, vunnit sju australiensiska mästerskap, flerfaldig finalist i både europa- och världsmästerskap.

Driver bland annat Ann Wilson Dance and Fitness Academy, är jurymedlem i ett populärt dansprogram, föreläser och designar smycken.

Att ha ett eget tv-program där gäster bjuds in och berättar sina livshistorier.

Ha kul och njut av livet, sluta älta och sätt inte upp för höga förväntningar på dig själv. Det ska finnas ett flow av energi och kraft i livet och det kan du inte få om du hela tiden känner att du inte uppnår dina förväntningar på dig själv.

Alla inlägg från Ann:

Pin It on Pinterest

Share This